Afrika aan het internet 19 april 2015 Toegang tot het internet via luchtballonnen, drones en tv-antennes. Op allerlei manieren wordt Afrika door techbedrijven aangesloten op internet.
Rwanda's ICT-revolutie 17 april 2015 Na een gruwelijke burgeroorlog wil Rwanda nu in rap tempo een volwaardige informatiesamenleving worden volgens 'Visie 2020' van president Kagame.
"Niet wachten, gewoon doen" 13 april 2015 Kijkers zijn onder de indruk van variatie aan wereldwijde experimenten met een onvoorwaardelijk basisinkomen. Vooral voortrekker Groningen valt op.
Basisinkomen: aan de slag 12 april 2015 In de aflevering 'Experimenteren met gratis geld' brengen initiatiefnemers een basisinkomen op kleine schaal in de praktijk. Hoe begin je zo'n experiment?
Basisinkomen in Nederland 10 april 2015 Groningen, Leeuwarden, Tilburg, Nijmegen. Overal in het land starten burgers, verenigingen en politieke partijen experimenten met een basisinkomen.
"E-stonia vs E-NL 10-0" 6 april 2015 Nederland kan veel leren van het digitale Estland, volgens de Twitteraars. Met name president Toomas Henrik Ilves maakt indruk.
Spieken in Estland 5 april 2015 Volgens Nederlandse politici is de digitale infrastructuur in ons land goed, maar is de overheid te afhankelijk van externe kennis op ICT-gebied.
Meest digitale landen 3 april 2015 De Aziatische tijgers, Zweden, Japan en ook Nederland scoren goed op digitaal gebied. Alleen geven de vele toplijsten geen eenduidig beeld.
"Vuilnisgat tot vuilnisschat" 30 maart 2015 Reacties op de 'Vuil goud' via Twitter Op Twitter wordt de aflevering 'Vuil goud' bestempeld tot "hoopvolle televisie". En kijkers gaan spontaan op zoek naar hun oude mobiele telefoons.
E-waste als kunst 29 maart 2015 "Afval is een gebrek aan verbeelding." Uit elektronisch afval kun je grondstoffen winnen, maar je kunt het ook recyclen en opwaarderen tot kunst.
VUT sollicitaties 24 maart 2015 Er kwamen flink wat sollicitaties op het werken van de toekomst binnen bij Virtueel Uitzendbureau van de Toekomst. Een bloemlezing.
"Tijd voor een basisinkomen" 23 maart 2015 Een paar twitteraars hebben het werk van de toekomst al in hun DNA. Minder zekerheid vraagt om een vernieuwde blik op inkomen en onderwijs.
Van personeel naar persoon 22 maart 2015 De onzekere arbeidsmarkt betekent voor adviseurs van werkzoekenden dat ze meer focussen op wat sollicitanten kunnen, dan op de banen die ze willen.
Virtueel Uitzendbureau 18 maart 2015 VPRO Tegenlicht presenteert het Virtueel Uitzendbureau van de Toekomst. Hoe werk jij over twintig jaar? Solliciteer nu op het werk van morgen.
"Lowtech is nieuwe hightech" 16 maart 2015 De een wacht op iFood van Apple, terwijl de ander traditioneel op mammoeten wil jagen. Digitaal voedsel combineert traditionele landbouw met innovatie.
Apps om bewust te eten 15 maart 2015 Zelf aan de slag om je eetpatroon te veranderen met behulp van techniek? Deze mand vol apps helpt je van supermarkt tot vuilnisbak.
Van meten tot weten tot eten 12 maart 2015 Vanuit zijn keuken en moestuin vertelt kwantitatief zelver Peter Joosten hoe we met harde data bewuster met ons lichaam en eten om kunnen gaan.
Boekentips van Joris Luyendijk 1 maart 2015 VPRO Tegenlicht vroeg Joris Luyendijk om een lijstje must-reads samen te stellen over de huidige financiële wereld en de crisis van 2008.
Inspirerende voorbeelden 1 maart 2015 De financiële wereld laat zich moeilijk hervormen. Welke bankiers, wetenschappers, politici en journalisten nemen het voortouw?
Joris in de media 1 maart 2015 Joris Luyendijk is zelf nog niet veel te zien geweest, maar over zijn boek wordt wel gesproken. Een overzicht van 'Dit kan niet waar zijn' in de media.