'Russische roulette' 20 maart 2016 Van ontzetting tot schaamte en depressie, maar uiteindelijk een sprankje hoop. De aflevering riep veel verschillende emoties op.
"Duurzame energieporno" 14 maart 2016 Kijkers krijgen zin in een fossielvrije toekomst na het zien van de uitzending. Nederlandse politici moeten meewerken aan de omzet naar duurzaam.
Duurzame artikelen 13 maart 2016 Vijf uitgebreide artikelen over de energie-transitie Duurzame energie is bijna goedkoper dan energie uit fossiele brandstof. Vijf uitgebreide artikelen verkennen of daarmee de transitie ook zeker is.
Spervuur aan ideeën 7 maart 2016 Verrast en geïnspireerd waren mensen door het spervuur aan ideeën van Lucas De Man. De kreet 'restjesmensen' spreekt tot de verbeelding.
De Europese identiteit 6 maart 2016 De zoektocht van Lucas De Man naar een Europa dat van de samenleving is, brengt hem langs verschillende ideeën, personen en culturen.
Toekomstig onderwijs al bezig 29 februari 2016 Zin in de toekomst, dat kregen veel mensen na het zien van 'De slimme universiteit'. In interdisciplinair samenwerken wordt veel brood gezien.
Innovatie in Nederland 28 februari 2016 Wat doen Nederlandse universiteiten aan innovatie? Hoe innovatief zijn Nederlandse universiteiten? Bieden zij online onderwijs aan en op welke manier? Wat doen ze nog meer om toekomstbestendig te zijn?
Leren over online leren 28 februari 2016 Wie online zijn kennis wil bijspijkeren, kan bij steeds meer sites terecht. Coursera, EdX, Udemy. Hoe onderscheiden deze sites zich van elkaar?
'De Chinezen komen' 22 februari 2016 Reacties op 'Chinese wereldorde' waren als yin en yang in balans. Waardering voor filosofie en uitzending, kritisch over o.a. mensenrechten.
Cijfers over China 21 februari 2016 Experts zijn het er over eens: Chinese wereldheerschappij komt eraan. Klopt dat beeld als we naar de kille getallen kijken?
De opkomst van Azië 21 februari 2016 China en andere Aziatische landen zijn economisch in opkomst. We nemen de zijderoute door het Tegenlicht-archief om die opkomst te tonen.
'Sjansen met seksrobots' 15 februari 2016 Kijkers waren verdeeld over 'Tinder love'. De digitale variant van bekende praktijken? Of een nieuwe weg met een snufje nostalgie?
Data over daten 14 februari 2016 Bierdrinkers gaan op de eerste date met je naar bed. Liefhebbers van horror willen een lange relatie. Duik in de zee van data over daten.
Apps, gadgets en liefde 14 februari 2016 Een nieuwe liefde vinden, relaties in stand houden of afstand nemen van je ex. Deze apps en gadgets helpen je bij alle fasen van de liefde.
Daten tot je duizelt 14 februari 2016 Mannen met baarden, blowende partners of op zoek naar een knuffel? Zoveel smaken, zoveel apps om een date mee te vinden. Vind je niche!
Digitale ludduvuddu 14 februari 2016 Pijnlijke gesprekken, vurige ruzies en uiteindelijk al zijn of haar spullen op straat smijten? Niet nodig. Een relatie verbreken en verwerken kan geheel digitaal.
Revolutie is meer dan 'liken' 8 februari 2016 Veel kijkers zijn enthousiast over het idee om een systeem van binnenuit te veranderen. De jonge vrouwelijke activisten maakten grote indruk.
Revoluties uitgelegd 7 februari 2016 In 2010 en 2011 vonden er onder andere in Israël, Tunesië en Barcelona revoluties plaats. Waar vochten deze mensen voor? Een uitleg met interactieve tijdlijn.
Geen jihad maar 'jihaa' 1 februari 2016 Een mooie geschiedenisles, prachtaflevering en geweldige repo. Kijkers zijn onder de indruk en denken na over de toekomst van Midden-Oosten.
Wegwijs in het Midden-Oosten 31 januari 2016 Leer meer over het ontstaan van het conflict in het Midden-Oosten aan de hand van fragmenten uit eerdere afleveringen van VPRO Tegenlicht.