Neeraj woont in New Delhi en maakt al sinds 2008 reportages voor Metropolis. Hij gaat geen uitdaging uit de weg en is van mening dat vooral de grimmige verhalen nieuwe inzichten geven. Zijn motto is dan ook: geef nooit op. De reportage over gewelddadige deurwaarders staat hoog in zijn favorieten, maar het item uit 2008 over de grootste gevangenis van Azië is hem ook goed bijgebleven. Ooit hoopt hij nog een langere, diepgaande documentaire voor de VPRO te maken.

De makelaar

2021

Neeraj bezoekt de beroemde Indiase makelaar Pulkit, die heeft besloten sombere flatjes in Delhi te verpakken in slicke Bollywood video’s alsof het paleizen zijn. Daarbij speelt hij zelf de hoofdrol en zijn klanten zijn hier helemaal weg van. 

ook interessant bij dit thema

  • Pesten

    2021

    In India was homoseksualiteit tot 2018 nog verboden en het is dus nog lastig om geaccepteerd te worden als queer persoon. Zelfs in je sociale safe space krijg je vaak te maken met pesterijen. Een belangrijk moment voor veel queer personen is dan ook de jaarlijkse queerpride van New Delhi.

    ook interessant bij dit thema

  • Mannenwerk, vrouwenwerk

    2021

    Lang was de wereld verdeeld in twee domeinen: dat van de man en dat van de vrouw. Maar er is iets aan het veranderen. Neeraj ging op zoek naar mensen die zich van rolpatronen niets aantrekken en hun droomberoep uitoefenen. In de Indiase stad Rotakh vond hij het verhaal van Mukesh. Zij is automonteur en heeft haar eigen winkel, en dat is bijzonder in een stad waar de meeste vrouwen zich niet graag alleen op straat begeven.

    ook interessant bij dit thema

  • Boze boeren

    2021

    Correspondent Neeraj volgt boerin Ranjeet, tijdens de boerenprotesten in India, waarbij honderdduizenden boze boeren demonstreren tegen het beleid van de regering Modi.

    Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Neeraj zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

    ook interessant bij dit thema

  • Schuld en boete

    2021

    In sommige landen zorgde de pandemie voor een enorme financiële teruggang en toegenomen werkeloosheid. Sommigen moesten in 2020 zelfs een lening afsluiten om nog rond te kunnen komen. Zoals Taj in India. Normaal gesproken vermaakt hij de mensen op straat met zijn vuurspuwkunsten. Maar ook in India zijn samenkomsten verboden, en dus ging hij een lening aan bij de beruchte woekeraars Hassan en Wajid. Zij gebruiken desnoods geweld om hun uitgeleende geld weer op te eisen.

    Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Neeraj zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

    ook interessant bij dit thema

  • meer van Neeraj ( 289 t/m 288 van 17 )