Metropolis

verzet

Overal ter wereld staan mensen op hun strepen. Of het nu is vanwege een rookverbod of omdat er honderdduizenden varkens worden opgegeten. Onze correspondenten gaan op bezoek bij wereldburgers die het gewoon niet...langer...pikken!

Blasko wil zijn liefde voor het oude Joegoslavië maar niet opgeven. Daarom heeft hij in Servië een openlucht museum opgezet als een soort mini-Joegoslavië. Hoewel zijn huwelijk lijdt onder zijn Joegoslavië fanatisme, zet hij de bouwplannen naar zijn droomland onvermoeid voort.

Wat te doen als je allergisch bent voor elektromagnetische straling? De twee stralingsgevoelige dames Anne en Bernadette lijden aan dit fenomeen. Ze leven daarom afgesloten van de moderne buitenwereld in een grot 15 meter onder de grond, diep in de Franse provincie. Vanuit hun grot pleitten ze voor gebieden zonder straling, de zogenaamde “witte zones”.

Het Elfenvolk in Italië is het kapitalistische leven vol stress zat. Ze hebben daarom hun toevlucht gezocht in de Toscaanse heuvels. Ze zijn compleet zelfvoorzienend. Zie hier hoe je zonder geld toch volop kunt genieten van geurige olijven en truffels.

Britse puber-rapper Sonny wil als mens worden behandeld en niet als nummer. Hij wil zich laten uitschrijven uit het bevolkingsregister en heeft zich aangesloten bij de Free Men Movement. Volgend jaar wil hij rappend de wereld rondreizen, maar zijn moeder houdt hem toch lekker thuis.

Een sigaretje roken in een New Yorks park is illegaal. De Amerikaanse Audrey uit Brooklyn vindt dit een ware inperking van haar recht en gaat door burgerlijke ongehoorzaamheid de strijd aan met burgemeester Bloomberg.

Maria en Selena nemen het heft in eigen handen. Ze waren de losse handjes van hun echtgenoten beu en stichtten daarom hun eigen dorp. In de Keniaanse provincie Samburu wonen ze met 25 andere vrouwen en hun kinderen in een commune. Women only wel te verstaan. Girl power ten top.

Iemand die nooit vlees zal eten is de Chinese meneer Jiang. Jiang strijdt namelijk tegen vlees vanuit mileu-overtuigingen. Het produceren van een hamburger kost namelijk veel water, al dat vee eet kostbare landbouwgrond op en de scheten van koeien tasten de ozonlaag aan.