zien we jou op Lowlands?

Bevrijd het beest in jezelf en leer loeien zoals de koeien, beslis mee over klimaatcowboys en hun zwaveldioxide-experiment tijdens het geo-engineering tribunaal, en ga uit de kleren! Ons programma op Lowlands is gevuld met scherpe sprekers en uitdagende vraagstukken en activiteiten. Komt dat zien!

het koeienconcert

Bijen dansen om elkaar op eten te wijzen, olifanten hebben namen en dolfijnen praten in babytaal tegen hun kleintjes. We begrijpen steeds beter hoe dieren met elkaar communiceren, maar betekent dat niet ook dat wij ze anders moeten benaderen? De huidige interactie bestaat veelal uit opdrachten in eenrichtingsverkeer: Zit. Af. Ksst. Maar wat willen dieren zelf? Taalkundige Leonie Cornips en componist Flavia Faas duiken met jou in die materie. Bevrijd het beest in jezelf, leer loeien zoals de koeien en kijk wat dat met je doet, als mensdier.

Vrijdag 16 augustus om 15:30 uur, Lowlands, de Echo. 

camping cooldown: ballon oplaten of niet?

Hoe koelen we de aarde af als we te veel CO2 blijven uitstoten? Weet ik het, weet jij het. Wat we wél weten, is dat de temperatuur op aarde na een flinke vulkaanuitbarsting tijdelijk daalt. Bepaalde Barabassen en Zonnebloemen willen dat cooldown-effect nabootsen door ballonnen met zwaveldioxide de atmosfeer in te sturen. We kennen alleen de gevolgen niet. Wat vindt Lowlands ervan? We zetten deze (proef)ballon in de beklaagdenbank en gaan in conclaaf met voor- en tegenstanders. Aan het einde bepaalt het publiek: oplaten of niet?

Zaterdag 17 augustus om 15:30 uur, Lowlands, de Echo. 

uit de kleren!

Dat de mode-industrie een smerige business is, weet iedereen. Er zijn intussen genoeg kleren voor de komende zes generaties. Beter kopen we dus helemaal geen kleding meer, maar naaktlopen is geen optie en het oog wil ook wat. Hoe houden we het fashionable én duurzaam? Wat is de impact van jouw fabrieksmatig afgeknipte jeans, nepleren designertas of geïmiteerde bandshirt? Pak alvast de honderd procent transparante webshop SCHEIN erbij, want VPRO Tegenlicht gaat samen met Lowlanders op zoek naar de coolste camping style outfit – op alle fronten.

 

Zondag 18 augustus om 15:30 uur, Lowlands, de Echo.