Vakbond: bedrijf of beweging? 27 maart 2016 Interview met vakbondsadviseur Michael Crosby Michael Crosby zet zich al veertig jaar in voor de belangen van werknemers. Hoe moet de vakbond zich organiseren volgens hem?
Niek Stam 27 maart 2016 FNV Havens voorman Niek Stam onderhandelt en organiseert sinds 1993 stakingen en demonstraties voor havenarbeiders.
Haltes vluchtelingen 20 maart 2016 Wat zijn de belangrijkste haltes voor vluchtelingen? Van Lampedusa tot het kamp in Calais, overal lopen vluchtelingen tegen de muren van Fort Europa op.
'Russische roulette' 20 maart 2016 Van ontzetting tot schaamte en depressie, maar uiteindelijk een sprankje hoop. De aflevering riep veel verschillende emoties op.
"Duurzame energieporno" 14 maart 2016 Kijkers krijgen zin in een fossielvrije toekomst na het zien van de uitzending. Nederlandse politici moeten meewerken aan de omzet naar duurzaam.
Michael Eckhart 13 maart 2016 Michael T. Eckhart is directeur van de duurzame tak van Citigroup en was al in de jaren zeventig bezig met hernieuwbare energie.
Michael Liebreich 13 maart 2016 Liebreich is oprichter en directeur van een onderzoeksbureau over duurzame energie. Hij adviseert talloze instituten over deze nieuwe markt.
Duurzame artikelen 13 maart 2016 Vijf uitgebreide artikelen over de energie-transitie Duurzame energie is bijna goedkoper dan energie uit fossiele brandstof. Vijf uitgebreide artikelen verkennen of daarmee de transitie ook zeker is.
Jochen Wermuth 10 maart 2016 Jochen Wermuth is een succesvolle Duitse investeerder met een hart voor duurzaamheid en voorstander van circulaire economie.
Spervuur aan ideeën 7 maart 2016 Verrast en geïnspireerd waren mensen door het spervuur aan ideeën van Lucas De Man. De kreet 'restjesmensen' spreekt tot de verbeelding.
Lucas De Man 6 maart 2016 Lucas De Man is een Vlaamse kunstenaar die op speelse manier de publieke ruimte wil omtoveren tot een plek van verwondering en verbazing.
De Europese identiteit 6 maart 2016 De zoektocht van Lucas De Man naar een Europa dat van de samenleving is, brengt hem langs verschillende ideeën, personen en culturen.
Toekomstig onderwijs al bezig 29 februari 2016 Zin in de toekomst, dat kregen veel mensen na het zien van 'De slimme universiteit'. In interdisciplinair samenwerken wordt veel brood gezien.
Daphne Koller 28 februari 2016 Voormalig Stanford-professor in kunstmatige intelligentie Daphne Koller wil het klaslokaal veranderen met onderwijssite Coursera.
Innovatie in Nederland 28 februari 2016 Wat doen Nederlandse universiteiten aan innovatie? Hoe innovatief zijn Nederlandse universiteiten? Bieden zij online onderwijs aan en op welke manier? Wat doen ze nog meer om toekomstbestendig te zijn?
Rik Torfs 28 februari 2016 Rik Torfs is de democratisch gekozen rector van de KU Leuven. Hij pleit onder andere voor vermindering van de publicatiedruk.
Leren over online leren 28 februari 2016 Wie online zijn kennis wil bijspijkeren, kan bij steeds meer sites terecht. Coursera, EdX, Udemy. Hoe onderscheiden deze sites zich van elkaar?
Amade M'charek 22 februari 2016 Amade M'charek is hoogleraar antropologie aan de UvA. Ze is een toonaangevend onderzoeker en participeerde in de Maagdenhuis-protesten.
'De Chinezen komen' 22 februari 2016 Reacties op 'Chinese wereldorde' waren als yin en yang in balans. Waardering voor filosofie en uitzending, kritisch over o.a. mensenrechten.
Cijfers over China 21 februari 2016 Experts zijn het er over eens: Chinese wereldheerschappij komt eraan. Klopt dat beeld als we naar de kille getallen kijken?