Zo nemen Nadia en Alice Moussaïd ons mee in een Europa dat voor velen onbekend zal zijn, in Mijn vader de gelukszoeker. Of stappen we in de wereld van de psychiatrie met 100 dagen in je hoofd. En luisteren we naar het verleden in de podcast De plantage van onze voorouders.
Een documentaire(serie) is voor de VPRO meer dan alleen het eindproduct. Het gaat om de impact van het verhaal en om het maatschappelijk agenderen van een onderwerp. Daarbij is volop ruimte voor de menselijke kant van het verhaal.
Wij willen laten zien hoe het mensen raakt, waar het gaat schuren, pijn gaat doen, ontroert of verwondert. We zijn zo eerlijk en kwetsbaar mogelijk, zowel van de kant van de makers als van de mensen die we in beeld brengen. Pas als je zelf ook durft te geven, krijg je het verhaal terug van de ander.
De VPRO maakt zowel verhalende televisieseries en podcasts als losse documentaires die onder de vlaggen van 2Doc, 3Doc, 3Lab en DOCS worden uitgezonden. Naast eigen producties koopt de VPRO ook documentaires aan, denk bijvoorbeeld aan de documentaires van Louis Theroux. Treedt de wereld met open vizier tegemoet met de programma's op deze pagina.