De saus mosterd-mayo komt uit aflevering 7 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met piepers uit Annaland.
Hier vind je het complete recept van de saus mosterd-mayo.
ingrediƫnten
- 2 eidooier
- 1 eetl. citroensap of azijn
- 2 eetl. grove mosterd of fijne (naar smaak)
- ca. 200 ml zonnebloemolie of hoeveel er nodig is
- peper uit de molen en zout
aan de slag
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Roer de eidooier in een kom los met peper, zout, citroensap en mosterd. Meng al kloppend met een mixer eerst druppel voor druppel en daarna in een dun straaltje de zonnebloemolie door het eidooiermengsel tot er een dikke en romige mayonaise ontstaat.
OH! Let op: Deze mayonaise moet koel bewaard worden en wel het liefst dezelfde dag nog worden opgegeten, omdat hij rauw ei bevat.