Hier vind je het complete recept van ravigote.

Deze ravigote komt uit aflevering 1 van het vierde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette gaat vissen op de Noordzee.

ingrediƫnten voor de ravigote

  • 2 eetl. peterselie
  • 1 eetl. dragon
  • 1 eetl. kervel
  • 1 eetl. bieslook
  • 1 klein sjalotje of uitje, gesnipperd
  • 2 theel. scherpe Dijonmosterd
  • 4 eetl. wittewijnazijn
  • 8-10 eetl. lichte slaolie of zonnebloemolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

aan de slag

Maal de kruiden met de ui en de mosterd fijn in de blender. Giet de azijn erop. Meng nog eens. Klop in een dunne straal de olie erdoor tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

Ravigote

Aflevering 1: Vis uit de Noordzee