Deze visbouillon komt uit aflevering 1 van het vierde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette gaat vissen op de Noordzee.
Hier vind je het complete recept van visbouillon.
ingrediƫnten voor de visbouillon
voor ± 1,5 liter visbouillon
- 1 kilo visgraten en koppen, alles wat over is (of vraag de visboer, hij heeft van alles over he)
- 1 ui, in ringen
- 1 wortel, in plakjes
- 4 stengels bleekselderij
- 1 bosje peterselie
- 1 kleine venkelknol, in stukjes
- 1 theel. zwarte peperkorrels
- ½ eetl. korianderzaad
- ½ eetl. venkelzaad
- 2-3 stukjes foelie
- 2 laurierblaadjes
aan de slag
Spoel de visgraten en andere visonderdelen schoon onder de kraan. Doe ze met de rest van de ingrediënten in een ruime pan en voeg 2 liter koud water toe.
Laat de soep op laag vuur 30 minuten trekken. De bouillon mag niet koken, maar een paar luchtbellen die komen bovendrijven af en toe mag wel. Door het borrelen van het water emulgeren de vrijgekomen viseiwitten met het vet in het water en wordt de bouillon troebel. Schep af en toe het schuim van de oppervlakte met een schuimspaan.
Haal de bouillon van het vuur en laat hem 1 uur afkoelen.
Spoel een theedoek goed schoon onder de kraan en leg de doek in een zeef. Zet de zeef op een schone pan. Giet de bouillon door de doek en zeef en laat hem helemaal uitlekken.
De bouillon kan goed in porties worden ingevroren voor later gebruik.