Hier vind je het complete recept van basilicumolie, ingrediƫnt van de duizend tomatensalade.

Deze basilicumolie komt uit aflevering 2 van het vierde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met duizend tomaten in alle vormen, kleuren en maten!

Onderstaand recept is onderdeel van de duizend tomatensalade. Dat recept vind je hier.

ingrediƫnten voor de basilicumolie

  • 50 gram basilicum
  • 250 ml olijfolie, extra vergine
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

aan de slag

Blancheer de basilicum 10 seconden in een pan met kokend water. Laat uitlekken in een zeef en spoel de bladeren af onder koud water. Dep de basilicum droog met keukenpapier. Pureer het in een blender of vijzel glad terwijl u in een dunne straal de olie toevoegt. Breng de groene olie op smaak met peper en zout. U kunt deze olie 3-4 dagen bewaren, bewaar hem in de koelkast maar laat hem op kamertemperatuur komen voor u hem gebruikt.

Basilicumolie

Aflevering 2: 1000 tomaten