Deze hummus komt uit aflevering 9 van het tweede seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met kikkererwten. Dit recept is voor 4-6 personen.
Hier vind je het complete recept van de hummus van Nadia en Merijn.
ingrediƫnten voor de hummus
- 250g gedroogde kikkererwten
- 1/2 el + 1/2 tl bakpoeder
- 1 dl witte tahina
- 1 teentje knoflook
- ca. 2 el citroensap
- zout
- 1/2 bosje peterselie
- frisgroene olijfolie
aan de slag
Week de kikkererwten een nachtje of 12 uur in ruim kokend water met het bakpoeder. Spoel en laat goed uitlekken. Doe de geweekte kikkererwten in een grote pan, voeg zoveel water toe dat ze ca. 2 cm onderstaan. Voeg 1⁄2 tl bakpoeder toe en kook met het deksel half op de pan, in 2 tot 3 uur gaar tot de kikkererwten heel zacht zijn. Schuim tussendoor af. Giet de kikkererwten af en laat helemaal afkoelen. Pureer de kikkererwten met 2/3 van de tahina, het citroensap, de knoflook en wat zout in de keukenmachine, laat de machine geruime tijd draaien tot een zalvige consistentie. Pureer de petereselie met 1 dl water tot een groen sap. Voeg tijdens het draaien van de hummus telkens wat peterseliewater toe tot de hummus heel smeuig is. Breng verder op smaak met de rest van de tahina en evt. Citroensap en/of zout. Verdeel over een platte schaal en maak een mooi kuiltje in het midden, besprenkel met olijfolie. Bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Serveer met verse pitabroodjes of flatbread.
Voor meer informatie, kijk op nadiaenmerijnsouq.nl