In Kenia is het afvalbeheer grotendeels ongereguleerd, net zoals bij veel andere landen. Er wordt ongeveer 4000 ton afval geproduceerd in Nairobi, maar hiervan wordt slechts vijf tot tien procent gerecycled. Het TakaTaka Zero-project ('vuilnisproject' in Swahili) heeft tot doel het plastic probleem van Kenia bij de bron aan te pakken.
Dit doen ze door inzamelaars te stimuleren om plastic afval rechtstreeks op te halen bij huishoudens en bedrijven rond Nairobi. Wanneer het afval is verzameld wordt het naar de centrale recyclingfaciliteit in de stad gebracht.
Hier wordt het afval gewassen en gerecycled tot vlokken en pellets, die aan lokale plastic fabrikanten worden verkocht. In de toekomst wil TakaTaka Zero terugkoopcentra op afvallocaties realiseren. Hierdoor wordt afvalverwerking makkelijker gemaakt en kan de hoeveelheid ingezamelde plastic worden uitgebreid.
Door het opzetten van deze infrastructuur voor de recycling van plastic en flexibele kunststoffen wil Kenia plasticvervuiling uitroeien. Dit verbetert zowel de levensomstandigheden in Kenia als de gezondheid van de mariene en terrestrische ecosystemen.