zo bouw je een radicaal andere stad volgens Julia Watson

Door te bouwen op én met de natuur kunnen we onze vernietigende impact op de aarde een halt toe roepen. Eeuwenoude wijsheden vertellen ons bovendien al duizenden jaren hoe dat moet.

Stel je eens voor: hoe zou de wereld eruitzien als we écht met beide benen op de grond zouden staan en iedere stap onderdeel zou uitmaken van een ademend geheel? Als technologieën niet enkel zouden bestaan in naam van ‘progressie’, maar oplossingen zoeken voor de grote problemen van onze tijd. In respect en harmonie met de natuur om ons heen.

Architect Julia Watson is de bedenker van Lo-TEK: Local Traditional Ecological Knowledge. Door te bouwen op én met de natuur kunnen we onze vernietigende impact op de aarde een halt toe roepen. Eeuwenoude wijsheden vertellen ons bovendien al duizenden jaren hoe dat moet.

Heel concreet is Lo-TEK het resultaat van een samengestelde werkgroep van ontwerpers, die onderzoek doet naar en projecten aangaat met originele volken en hun omgang met de natuur. Zo’n twintig landen doen inmiddels mee, waaronder de Filipijnen, Tanzania, Kenia, Irak en Indonesië - telkens in het bezit van traditionele kennis in samenwerking met de unieke eigenschappen van hun land. Kennis die bovendien is overgedragen tussen generaties onderling. 
 
Hoe die kennis er in de praktijk uitziet, zie je in ‘Zo bouw je een radicaal andere stad volgens Julia Watson’.