Het hoofdgerecht rode rijstsalade met gerookte gans komt uit aflevering 8 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met gans uit Akersloot.
Hier vind je het complete recept van het hoofdgerecht rode rijstsalade met gerookte gans.
ingrediƫnten voor de dressing
- 2 tenen knoflook uit de pers
- 4 el witte wijnazijn
- de sap en rasp van 1 citroen
- snuf kerrie
- 1 tl geroosterde komijnzaadjes
- 2-3 el honing
- 75-100 ml lichte olijfolie
- 75 ml yoghurt
- en een beetje water om het evt. te verdunnen
ingrediƫnten voor de salade
- 300 gram Thaise rode of zilvervliesrijst
- 1 gerookte ganzenborst (kan ook met een gerookte eendenborst of met gerookte kip of rosbief of gerookte rib eye kan ook zelfs!)
- peper en zout
- 3 el ganzenvet of olijfolie
- 150 g baby spinazie
- 2 granny smith appels, in lucifers
- 200 gram gele rozijnen, 30 min. geweld in kokend heet water
- grof gehakt bosje (platte) peterselie
aan de slag
Maak eerst de dressing:
Mix alle ingrediënten daarvoor behalve de olie en de yoghurt met een garde. Giet dan de olie in een dunne straal er al kloppend bij en dan de zure room. Voeg, als de dressing te dik is wat water toe en proef dan of de smaak nog goed is.
Kook de rijst als op de verpakking staat beschreven. Let op: Thaise rode rijst kookt pas in ± 40 minuten gaar en niet helemaal droog! Je moet m echt proeven of ie ok is. Giet de rijst af, laat de rijst uitdampen en afkoelen.
Bak de ganzenborst ze in weinig ganzenvet of olijfolie rondom bruin maar laat ze aan de binnenkant rosé. (ca 10 minuten). Laat hem even rusten en snij hem dan in heel erg dunne plakjes. Zet opzij tot gebruik.
Meng de rijst met de spinazieblaadjes, appellucifers, peterselie en de rozijnen. Mix de helft van de dressing erdoor en laat 20 minuten staan om in te trekken.
Serveer de salade met de eendenborstplakjes erop en eventueel wat dressing erover gedruppeld.