Het hoofdgerecht Cliodhna's lamsschouder komt uit aflevering 6 van het vierde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette in Ierland lamb & soda bread maakt met Cliodhna Prendergast.
Hier vind je het complete recept van het hoofdgerecht lamsschouder.
ingrediƫnten voor de lamsschouder
- 1 kg lamsschouder
- 1 handvol dulse zeewier, (gedroogd zeewier eerst even wellen) fijngehakt
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- een stukje turf of houtsnippers om te roken
aan de slag
Kerf het vet van het stuk lam in en wrijf het in met het zeewier. Bestrooi het hele stuk vlees met zout en peper. Verhit een zware pan op het vuur. Schroei het vlees aan alle kanten dicht. Verhit een rookoven waar u turf of houtsnippers in hebt gelegd op het fornuis, leg het aangebraden stuk lamsvlees erin. Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Na ongeveer 30 minuten moet het vlees rosé zijn.
Laat het 15 minuten rusten en snijd dan in dunne plakken.