Het hoofdgerecht boterige risotto komt uit aflevering 4 van het vierde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met risotto en mais.
Hier vind je het complete recept van het hoofdgerecht boterige risotto.
ingrediƫnten voor de risotto
- 4 maïskolven
- 2 preien
- 1/2 struik bleekselderij
- 1 eetl. korianderzaad
- 2 blaadjes laurier
- bosje peterselie, tijm en veel basilicum: bij elkaar gebonden met een touwtje
- 1 eetl. boter + 75 gram
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 250 gram Aborio risottorijst
- 1 glas droge witte vermout
- 1 kleine bosje platte peterselie, fijngehakt
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
aan de slag
Maak een pan bouillon van de maïskolven, prei, bleekselderij, korianderzaad, laurier en het bosje tuinkruiden. Laat het 30 minuten op zacht vuur trekken. Haal de maïskolven eruit met een tang en zeef de bouillon. Snijd de maïs van de kolven af.
Fruit de sjalotten in een pan met 1 eetlepel boter en voeg de risottorijst toe. Blus af met witte vermout als de korrels glazig zijn met een wit hart en schep vervolgens lepel voor lepel de maïsbouillon erbij tot de risotto romig en beetgaar is. Voeg dan de maïskorrels toe, een handje gehakte platte peterselie, de boter en de Parmezaanse kaas. Roer dat door en laat de boter even smelten met de deksel op de pan en het vuur uit.