Het hoofgerecht honingkip komt uit aflevering 3 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met honing uit Hoorn.
Hier vind je het complete recept van het hoofdgerecht Honingkip.
ingrediƫnten voor de marinade
- 2 eetl. vloeibare honing
- 1 duimlengte verse gemberwortel, geschild en geraspt
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 1½ theel. Chinees vijf kruidenpoeder
- 2 eetl. sojasaus
- 3 eetl. sinaasappelmarmelade
- 1 eetl. geraspte sinaasappelschil
- 1 eetl. sesamolie
aan de slag
Maak eerst een marinade van alle ingrediënten behalve de kip. Leg de boutjes in een ovenvaste schaal en giet de marinade eroverheen. Dek af met folie in zet een paar uur in de koelkast, hoe langer hoe lekkerder. (1 uur tot 1 dag)
Haal de schaal met kip uit de koelkast, laat het iets op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 180 graden. Braad de kip in 1 uur gaar. Maak er een salade bij.