Het hoofgerecht groene verveine tabouleh komt uit aflevering 7 van seizoen 2 van Koken met van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met de combinatie thee en kaas.
Hier vind je het complete recept van het hoofdgerecht Groene verveine tabouleh.
ingrediënten voor de oolong rub
- 4 el Oolong thee
- 6 el losse verveine thee
- 6 tl geraspte gember
- 2 tl paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
Maal alles in de blender.
ingrediënten voor de dressing
- 1,5 tl Oolong rub, of naar smaak
- 1 el roze peper, grof gemalen
- 3 el witte balsamico
- 4 el olijfolie
ingrediënten voor de salade
- 200g Alkmaarse gort of parelgort
- ca. 1,5l sterke verveine thee
- ca. 3 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uit de pers
- sap van 1 citroen
- 1 dikke venkel, in heel kleine blokjes
- 1 courgette, in kleine blokjes
- 200g sojabonen (of doperwten, tuinbonen)
- 1 klein bosje gehakte dille
- 1 bos gehakte verse munt
- 150g verse geitenkaas
Maak eerst de rub. Rol de geitenkaas tussen een velletje plasticfolie tot een worstje iets dikker dan een rookworst. Strooi een deel van de rub op een schoon velletje plasticfolie en rol het kaasje erin. Rol strak op en leg in de koelkast weg tot gebruik. Zet de pan met verveine thee op. Kook de gort erin ongeveer 20 minuten in gaar. Giet alles af door een vergiet. Spoel goed na met koud water en laat het goed uitlekken.
Maak de dressing met de ingrediënten ervoor. Verhit een plensje olie in een koekenpan. Fruit daarin de ui glazig, voeg de knoflook toe en bak die even mee. Snij de venkel en de courgette in kleine dobbelsteentjes en voeg die aan de pan toe. Bak ze zo’n 8 minuten al af en toe omscheppend mee. Zet de pan opzij om af te koelen. Meng dan alles goed met elkaar: alle ingrediënten voor de tabouleh. Wacht alleen met de munt en de dille. Voeg die pas op het laatst toe. Haal het kaasje uit de koelkast. Schep, als de tabouleh is afgekoeld de gehakte kruiden erdoor. Schep de salade in een grote schaal, snij het kaasje in plakjes en leg die erop. Dien op als heel gerecht op zichzelf of bij een stukje gebraden kip.