Het drankje kersensiroop voor door het bier uit aflevering 2 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met chocolade uit Amsterdam Noord.
Hier vind je het complete recept van het drankje Kersensiroop voor door het bier.
ingrediƫnten voor de kersensiroop
- 250 gram kersen
- 100 gram kristalsuiker
aan de slag
Verwarm de kersen met de suiker in een steelpan op middelhoog vuur. Breng al roerend aan de kook. Stamp met een aardappelstamper een paar keer zodat de kersen kneuzen.
Laat ze dan op lager vuur sudderen, ongeveer 15 minuten, tot de kersen zacht zijn en breken.
Zet een zeef op een kom en giet de kersen erdoor. Druk met een houten lepel tot alle sappen uit het vruchtvlees is gekomen en gooi de velletjes met de pitten weg.
De siroop is nu klaar voor gebruik. In de koelkast in een schone pot bewaard blijft het zeker 2 weken goed.
Ik gooi graag een scheutje in een beetje bitter bier, zoals lager of IPA, maar in prosecco of prikwater kan natuurlijk ook. En... laat eens wat rozemarijn, tijm of basilicum in bij de kersen meetrekken voor een kruidiger siroopje.