Het drankje earl grey-sereh punch komt uit aflevering 7 van het tweede seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met de combinatie thee en kaas.
Hier vind je het complete recept van het drankje earl grey-sereh punch.
ingrediënten voor de sereh siroop
- 250g suiker
- 250ml water
- 4 stengels sereh, heel fijn gehakt
ingrediënten voor het oleo-saccharum
- 2 citroenen
- 1 sinaasappel
- 4 el suiker
ingrediënten voor de thee
- 500 ml kokend water
- 1 el losse earl grey thee of de melange van Van Loon
ingrediënten voor de punch
- 500ml lekker kruidige gin
- het sap van 2 citroenen (ca. 120 ml)
- 125 ml sereh-siroop, of naar smaak
- 125 ml limoncello
- 500 ml earl grey thee of thee van de melange van Van Loon
- schijfjes sinaasappel, schijfjes citroen, takjes citroentijm
- ijsblokjes
aan de slag
Maak de siroop
Breng de suiker, water, en de sereh in een steelpan op middelhoog vuur aan de kook. Haal dan van het vuur en laat 1 uur staan. Zeef het en bewaar in een schoon flesje in de koelkast.
Maak het Oleo-Saccharum
Schil de citroenen en de sinaasappel, probeer zo weinig mogelijk wit mee te snijden, echt alleen de schil. Meng de schillen met de suiker in een kommetje. Laat zeker 30 minuten staan maar liever een uur of 6. Zo kunnen de essentiële oliën goed naar buiten komen. Zeef de schillen dan. Zet opzij tot gebruik.
Maak thee
Giet het kokende water over de thee in een kan. Laat 4 minuten trekken. Zeef de thee en laat het afkoelen.
Maak de punch
Meng de gin, thee, Oleo-Saccharum, sereh-siroop, citroensap en limonchello in een kan. Roer goed door. Voeg sinaasappel schijfjes, schijfjes citroen, gekneusde sereh en takjes tijm toe en vul de kan verder af met ijs. Steek een lange lepel in de kan en zet met met een berg glazen ernaast op tafel.