In het vierde seizoen serveert Yvette onder andere vergeten vis uit onze eigen Noordzee, smeert ze ‘m met gekookte tomaat, bereidt ze klassieke risotto om bij te watertanden, haalt ze mosselen in sprookjesachtig Ierland en maakt ze voor de worst kennis met akkervarkens (die ook echte kunstjes kunnen). Ook gaat Yvette op een roadtrip langs de befaamde routiers in Frankrijk en laat zij zich inspireren door de Syrische keuken met tuinbonen uit haar eigen moestuin.
Yvette kookt vanuit bewondering over wat de natuur te bieden heeft. Hierbij laat zij zich leiden door haar interesse in de oorsprong van ons voedsel en brengt zij oude bereidingstechnieken terug in de moderne keuken. Ook innovatieve oplossingen voor problemen zoals de woekerende Japanse Duizendknoop die zich in rap tempo als een ware plaag door Nederland verspreidt, verwerkt zij in haar recepten.
Bekijk de afleveringen op NPO Start via de onderstaande button. Of duik per aflevering in de bijbehorende verdieping: ontdek recepten, fragmenten en meer. Klik hieronder op de titels om meer te weten te komen.