De jaarwisseling, de overgang van het revolutiejaar 2016 naar het zo mogelijk nog ongewisser 2017, werd in het Waldhotel Davos gevierd met een Venezianischer Maskenball. De hotelgasten werd een Geheimnisvolle Sylvesternacht beloofd, die werd ingeleid met een galadiner dat opende met ‘Tatar von gebeisten Saibling mit marinierten Kürbis, Portulak, Kardamom-Creme fraîche und einem Saurteigechip’.
Ik zie Madame Chauchat, te laat en luidruchtig als altijd, binnenkomen door de klapdeuren van het restaurant. In haar nieuwe jurk ‘van fijne, donkere, ja zwarte, alleen af en toe enigszins goudbruin glinsterende zijde, met aan de hals een meisjesachtig kleine, ronde opening, nauwelijks zo diep, dat de keel, de aanzet van de sleutelbeenderen en aan de achterkant de als ze haar hoofd lichtelijk naar voren bracht ietwat uitstekende halswervels onder het losse nekhaar zichtbaar bleven’.