Aaron Hurst is entrepeneur, geluksgoeroe en schrijver van het boek The Purpose Economy. In zijn boek beschrijft Hurst hoe we aan het begin staan van een nieuwe economie waarin winstgevendheid in dienst staat van het geluk van mensen.
Aaron Hurst is entrepeneur en schrijver van het boek The Purpose Economy. De Amerikaan gelooft in een omslag naar een gelukseconomie.
Meer artikelen bij deze aflevering
Volgens Hurst zitten we in de vijfde economie. Eerst was er de jagers- en verzamelaarseconomie, toen de agrarische economie, de industriële economie, vanaf de jaren zestig de informatie- of kenniseconomie en inmiddels zijn we beland in de betekeniseconomie.
Mensen werken niet meer als professional, waarbij hun handelingen los staan van hun diepere overtuigingen. In plaats daarvan zoeken mensen naar werk dat hen innerlijke of spirituele voldoening geeft. Burgers zijn geen consumenten meer, maar makers. Zo wijst Hurst op de toenemende aandacht voor lokale producten en verkoop- en deelwebsites zoals Etsy.
Imperative
Oorspronkelijk was Aaron Hurst een nogal uitzonderlijk soort idealist: in 2001 richtte hij in San Francisco de The Taproot Foundation op, een organisatie die professionals die graag iets voor de samenleving willen doen, koppelt aan non-profit organisaties. Deze professionals vormen teams en werken gratis aan projecten die deze steun goed kunnen gebruiken. Sinds de start is er via de Taproot Foundation meer dan 150 miljoen dollar aan diensten geleverd.
Imperative
The Taproot Foundation is echter een organisatie die oplossingen biedt voor mensen die niet tevreden zijn met hun eigenlijke werk. Dat knaagte bij Hurst en het leidde uiteindelijk tot zijn human resource bedrijf Imperative (opgericht in 2012). Imperative biedt werkers en werkgevers hulpmiddelen om de omschakeling te kunnen maken naar een purpose-geörienteerde werkhouding. Via enquetes, peilingen, zelftests, seminars en cursussen ondersteunt Imperative bedrijven en werknemers die merken dat winst maken voor hen geen geschikte eerste prioriteit is.
Boodschap
Hurst schrijft af en toe voor The New York Times, The Wall Street Journal en The Huffington Post om zijn zienswijze te promoten. Hij studeerde aan de Universiteit van Michigan, waar hij lesprogramma's opzette: studenten van de universiteit gaven les aan gevangenen. Hurst woont en werkt in Seatlle, is geboren in Aspen (Colorado) en is boeddhistisch opgevoed.