Fukuyama trachtte de stroom van kritiek over zijn these in de jaren erná nog te pareren met de opmerking dat 'the end' in het Engels ook 'de eindbestemming' betekent, maar het kwaad was natuurlijk al geschied. Het boek van Fukuyama werd synoniem met Amerika's overmoed (en overstretch): een monument voor de tweede helft van de 20e eeuw, waarin het Amerikaanse rijk tot volle wasdom kwam.
Fukyama bleek ook in andere kwesties niet te beroerd om zijn blijkbaar voortdurend voortschrijdende inzichten te delen. Genereus, maar je blijft je als lezer die mondiale ontwikkelingen volgt toch een beetje bekocht voelen. Niet alleen bleek de geschiedenis niet afgelopen, ook de beloftes van het Project for the New American Century had hij wat al te enthousiast en goedgelovig omarmd.
In 2006, ongeveer zeven vette en zeven magere jaren ná 'The End of History', publiceerde hij 'After the Neocons. Where the Right went Wrong'. Daarin was de geschiedenis terug maar werd het tijd voor een afscheid van radicaal rechts.