Het nagerecht rabarber-ginijsjes komt uit aflevering 7 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met piepers uit Annaland.
Hier vind je het complete recept van het nagerecht Rabarber-Ginijsjes.
ingrediƫnten
- 500 gram rabarber, gewassen en in stukken
- het merg uit 1 vanillestokje
- 150 gram suiker
- 150 ml water
- 4 eetl. gin
aan de slag
Doe de rabarber, vanillemerg, suiker en water in een steelpan en breng aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes doorkoken tot de rabarber net zacht is. Draai het vuur uit en
laat het mengsel afkoelen.
Doe het dan in de blender (of keukenmachine) en draai het kort tot het mooi glad is. Voeg de gin toe en draai nog eens kort. Vul ongeveer 6 ijslolly-vormpjes met het rabarber-gin mengsel. Steek er direct al stokjes in, dat kan omdat het mengsel vrij dik is. Zet zeker 4 uur in de vriezer om op te stijven.