Het nagerecht meringues van kikkererwtenvocht komt uit aflevering 9 van seizoen 2 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met kikkererwten. Dit recept is voor ongeveer 14 gebakjes.
Hier vind je het complete recept van het nagerecht meringues van kikkererwtenwater of aquafaba.
een tip vooraf
Gebruik het liefst een beetje dik vocht. Hoe dunner het water, hoe kleiner de kans dat het werkt. Dit is ook merkafhankelijk. Vocht uit glazen potten werkt het best.
ingrediënten voor de meringues
- Het vocht uit een pot kikkererwten (of bonen), ongeveer 100g
- 150g poedersuiker of hoeveelheid naar smaak (u kunt gewoon proeven, het is per slot geen rauw ei)
- Eventueel het merg uit een vanillestokje
- Eventueel creme fraiche, jam, vers fruit om de meringues mee te vullen
aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 graden. Klop het kikkererwtenvocht ongeveer 10-12 minuten. Voeg dan al kloppend de suiker langzaam in porties toe en blijf kloppen tot een dik glanzend schuim. Spatel hoopjes op met bakpapier beklede bakplaten of spuit ze erop met een spuitzak. Bak de meringues in 1,5 uur droog. Draai de oven uit en laat ze er nog een uur of twee drogen.