Het nagerecht hot milk cake komt uit aflevering 1 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met rauwe melk uit Weesp.
Hier vind je het complete recept van het nagerecht Hot milk cake.
ingrediënten voor de cake
- 4 eieren
- 200 gram fijne suiker
- 2 tl vanille-extract
- 2 el boter
- 250 ml warme volle melk
- 300 gram patent bloem
- 2 theel. bakpoeder
- snuf zout
ingrediënten voor de roomvulling
- 8 dooiers, losgeklopt
- 100 gram witte basterdsuiker
- 2 el maïzena
- snuf zout
- het merg uit 1 vanillepeul
- 2 tl vanille-extract
- 500 ml volle melk of room
aan de slag
Vet twee taartvormen in van 22 cm of een grotere van 26 cm. Knip een stuk bakpapier op de maat van de bodem en vet deze ook in.
Klop de eieren met de suiker en heel lang tot ze schuimig en heel licht van kleur zijn voeg de vanilleextract toe. Laat de boter in de hete melk smelten. Giet de warme melk al kloppend bij de eieren. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout met een garde. Spatel het bloemmengsel voorzichtig door de rest van het beslag. Giet het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 40 min in een voorverwarmde oven op 170 graden, tot hij mooi goudbruin is en gaar. Test met een sateprikker of hij er droog uitkomt om te zien of de cake mooi gaar is. Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen en keer de cakes dan uit op een rooster om helemaal af te koelen.
Maak intussen de vulling. Meng de suiker, maïzena, zout, vanille met de melk in een steelpan en breng aan de kook. Haal na 1 minuut van het vuur. En roer de dooiers erdoor. Zet de pan dan op het vuur en breng weer zachtjes en onder voortdurend roeren weer aan de kook. De custard zal nu snel dikker worden. Laat niet langer dan 2 minuten koken en laat dan afkoelen.
Ik doe dat met een velletje plasticfolie op de room tegen velvorming.
Spatel de room op 1 cake (of op de opengesneden helft van 1 hele cake) en druk de tweede helft erop. Verdeel een groot deel van het fruit erover. Druk de andere deksel erop.
Lepel nog wat crème bovenop de taart en versier met de rest van de frambozen en wat bloemen uit de tuin.
Bestrooi met wat poedersuiker en dien op.