In de zevende aflevering van het tweede seizoen van Koken met Van Boven maakt Yvette heerlijke gerechten van de combinatie thee en kaas. Ze bereidt een groene verveine tabouleh met geitenkaas, en ze maakt een deftige earl grey-sereh punch.

thee en kaas

Theeleuten doet men overal en overal weer anders. In Nederland eten we graag één koekje bij de thee. Kaas bij de thee doen we minder. Maar gelukkig is deze mooie smaakcombinatie bezig aan een opmars. Kaasexpert Betty Koster laat Yvette zien en proeven hoe goed lekker thee met kaas kan zijn. Yvette neemt een zachte geitenkaas mee die ze in de keuken rolt in een kruidenmix met oolong thee, geserveerd met een verveine taboulehsalade. Bij mevrouw Van Loon gaat Yvette op een theekransje, net als vroeger. De voormalig grootmeesteres schenkt haar eigen theemelange. Met deze melange maakt Yvette in de keuken een feestelijke sereh punch met gin. Proost met de pink omhoog!

recepten

fragmenten