Duizenden versies zijn er! Dit is de mijne.
Ingrediënten
- 700 gr rundvlees
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 kaneelstok
- 3 tl tijm
- 2 el Jonnie Boer kruidenmix caribbean spice
- 2 el Jonnie boer kruidenmix curry madras
- 2 laurierbladeren
- 2 el bruine suiker
- 1 appel
- 1 banaan
- 10 kleine worteltjes
- 1 plak ontbijtkoek
- 1 pot appelstroop
- flinke scheut olie
- 30 gr boter
- half glas witte azijn
- water (tot het vlees onder staat)
Recept
Snij het vlees in twee centimeter grote stukken. Het vlees moet niet te klein gesneden zijn, want dan gaart het te snel en valt het uit elkaar, maar ook zeker niet te groot, want dan gaart het te langzaam en valt het straks niet lekker uit elkaar op je bord. Dikke pan met flinke scheut olie en de boter opzetten en de gesneden knoflook, sjalotten, wortels en appel even aanfruiten. Alles eruit halen en het vlees, dat door de Jonnie Boer bijdrage gekruid is, op hoog vuur aanbraden. Dan de hele groentewinkel weer terug doen en de azijn en het water erbij. Laurierbladen, tijm, kaneelstok, appelstroop…….. hoppa, erbij! Twee uur laten pruttelen, op een klein vuurtje. Dan de appelstroop en de ontbijtkoek erbij. Husselen. Als laatste de banaan in kleine stukjes erdoorheen. En dan zelf een beetje proeven ondertussen hè. Niet te vaak. Soms is een pan zo maar ineens leeg. Maar misschien moet er nog wat Jonnie bij.