Terwijl Frans de maaltijd gaat bereiden, vraagt Wilfried hoe hij omgaat met de onvermijdelijke machocultuur in de rapscene. Volgens Frans is dat vooral een beeld dat leeft en hij vindt dat hij daar niet helemaal in past. 'Ik hoop dat mensen me zien zoals ik ben. Ik ben geen stereotype macho-mother-fucker-bitches-hoes-vrouwslaande idioot.'
Zelfs tijdens het koken, kan Frans het rappen niet laten:
'Zalmmayonaise met basilicum,
eerst nog een cola met Havana Rum,
een beetje knoflook, peper en zout,
en de tonijn niet te warm of te koud.'
Via de rapteksten is de stap van de keuken naar het referendum over de Europese Grondwet maar een kleine. Frans werd gevraagd daarvoor een tekst te schrijven, ook al was hij zelf tegen die grondwet. 'Een klussie is een klussie,' lacht Frans, 'en ook al kon ik niet letterlijk zeggen wat ik vond, heb ik geprobeerd het in de intonatie te laten doorklinken'.
Vlak voor het referendum kreeg hij telefoon van JP (minister-president Jan-Peter Balkenende): of hij wilde optreden om voorstemmers over de streep te trekken. Omdat hij er geen zin in had, vroeg hij een veel te hoog bedrag aan gage en zo ging dat uiteindelijk niet door.
'Ben je omkoopbaar? Zou je het voor een ton gedaan hebben?' vraagt Wilfried. 'Een ton is wel een ton natuurlijk,' zegt Frans, '100.000 ijskoude euro's... dat was heel lastig geweest'.