Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social'
aan te vinken.
Waarom is dit nodig?
Met een film over zelfmoordterroristen, een Golden Globe en zijn acceptance speech dat 'de Palestijnen hun vrijheid en gelijkheid onvoorwaardelijk verdienen', had hij zich bij de Amerikanen in het vizier gespeeld. Zeven jaar later besloot Abu-Assad - die eerder de film Paradise Now (2005) maakte - opnieuw een film over Palestijnen te maken: ‘Omar’. Hij won er in Cannes de Speciale Juryprijs mee van de Un Certain Regard-competitie. Hany Abu-Assad was een uur te gast bij Nooit Meer Slapen.
Zeven jaar nadat hij Paradise Now (2005) maakte besloot Hany Abu-Assad opnieuw een film te maken over Palestijnen: Omar. Een film over de Palestijnse Omar die gevangen genomen wordt en gedwongen wordt als verklikker te werken voor de Israëlische geheime dienst. Voor beide films werd Abu-Assad genomineerd voor een Oscar. Abu-Assad was een uur te gast bij Nooit Meer Slapen.
Isis van der Wel is internationaal één van de vrouwelijke pioniers op het gebied van elektronische dansmuziek. Ze zit nu ruim 20 jaar in het vak en is naast DJ ook eigenaar van een evenementenbureau en platenlabel. Dit weekend is het jaarlijkse magneetfestival waar ze de dance-programmeur en medeoprichter van is. Nooit meer Slapen ontmoette Isis in Amsterdam.
Hitchcock-films leren kijken in zes cursusavonden - vanaf 25 augustus kan dat bij filminstituut EYE in Amsterdam. Want de Master of Suspense mag dan, volgens de cursusleider Gerwin van der Poll, eigenlijk 50 keer dezelfde film hebben gemaakt; wie de subtiele verwijzingen, motieven en verbanden gaat herkennen krijgt alleen maar meer bewondering.