Marijke eet alleen vlees van dieren die ze zelf schiet en ze eet ook geen melk, kaas en eieren. Een vegan hunter zou je het kunnen noemen. Deze levensstijl komt voort uit een afkeer tegen de bio-industrie. 'De manier waarop wij in enorme getalen dieren houden en van geboorte tot aan dood in kooitjes hebben, dat voelt voor mij heel slecht,' vertelt ze. 'Maar tegelijkertijd is vlees wel heel lekker. Ik begon me af te vragen of er ook een manier zou zijn om vlees te eten die wel past bij mijn idealen.'
Dus begon ze ooit met het schieten en eten van een duif, een dier wat ze zonder al te emotioneel te worden kon schieten. Ondertussen ligt de vriezer van Marijke en haar vriend vol met hert, gans en zelfs een eland dat ze schoten in Noorwegen. 'Als je een keer per week vlees eet kun je met drie personen wel drie maanden eten van een ree.'
In de keuken snijdt Marijke heel zorgvuldig het lichaam van een ree aan stukken. 'Het is bijna meditatief, omdat je heel goed moet kijken hoe alle spieren en botten lopen,' vertelt ze. 'Ik ben ook heel bang om verkeerd te snijden omdat ik het vlees als iets heel kostbaars zie.'