Ennahda betekent letterlijk wedergeboorte. De partij wordt wel eens vergeleken met de Moslimbroederschap in Egypte. Ennahda bestaat al heel lang, maar was verboden tijdens de jaren dat dictator Ben Ali aan het bewind was. Meteen na het afzetten van Ben Ali kwam de oude leider, die in Londen in ballingschap leefde, Rachid Ghannouchi, weer terug naar Tunesië. Bij de verkiezingen in oktober 2011 won Ennahda de verkiezingen, met 37 procent van de stemmen. Geen meerderheid dus. Samen met twee andere, kleinere partijen, vormde het de regering (die officieel de grondwetgevende vergadering werd genoemd) die tot taak kreeg samen een grondwet te schrijven.
Volgens tegenstanders, de seculieren, heeft Ennahda banden met de salafisten. Zelf ontkennen ze dat. Ook ontkennen ze dat ze de sharia, de islamitische wetgeving, willen invoeren in Tunesië. Dat gaat, zoals het nu lijkt, ook echt niet gebeuren.
In de regering zitten ook vrouwen. Onder wie de 48-jarige Hela Hammi. Haar hele familie is al jaren lid van Ennahda. Hammi studeerde rechten, maar stopte haar studie om te werken bij een bank. Het geld dat ze verdiende, ten tijde van het oude regime, gaf ze grotendeels weg aan familieleden van wie de vader of zonen in de gevangenis zaten vanwege hun lidmaatschap bij Ennahda. Hammi is niet getrouwd en heeft geen kinderen. ' Geen tijd voor gehad.' Maar hoe denkt Hammi over de salafisten, de nieuwe grondwet en de rol die de islam daarin hoort te spelen en wat vindt ze van de situatie in Egypte?