Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social'
aan te vinken.
Waarom is dit nodig?
De financiële opsporingsdienst heeft er in Italië een lucratieve manier bij om achtergehouden belastinggeld terug te innen: influencers. Er zijn zelfs speciaal jonge twintigers voor aangenomen om de influencers op te sporen, vertelt collega en Italië-watcher Sonja Pleumeekers.
Dit fragment is onderdeel van
Bureau Buitenland - Tweede Kamer debat over steun Oekraïne
Tweede Kamer debatteert over steun aan Oekraïne
Morgen staat in de Tweede Kamer de voortzetting van militaire steun hoog op de agenda. Maar wat is er in Oekraïne eigenlijk nodig? Oost-Europa verslaggever Michiel Driebergen doet verslag vanuit Kyiv.
Zet Macron politieke verdeeldheid over Oekraïne verder aan?
Opnieuw een confrontatie in het Franse Lagerhuis gisteravond tussen premier Gabriel Attal en de partijleider Marine le Pen. Haar partij Rassemblement National onthield zich van stemming over een bilaterale veiligheidsovereenkomst tussen Parijs en Kyiv, die overigens wel met een grote meerderheid werd goedgekeurd. Macron kondigde de stemming aan nadat hij ook in Europa de politieke leiders op scherp zette met de opmerking dat ‘alles mogelijk is’ wat betreft steun aan Oekraïne. Over de houding van Macron en politieke verdeeldheid in Frankrijk én Europa is voormalig Frankrijk-correspondent en Europakenner Stefan de Vries te gast.
Buitenland Uitgelicht: Italië
De financiële opsporingsdienst heeft er in Italië een lucratieve manier bij om achtergehouden belastinggeld terug te innen: influencers. Dat gebeurt mede naar aanleiding van een groot influencerschandaal eind vorig jaar, vertelt collega en Italië-watcher Sonja Pleumeekers.
Presentatie: Sophie Derkzen