Deze reparateur van AIBO-robothonden wordt "dokter" genoemd. Volgens Norimatsu voldoet de term reparatie niet meer voor deze huisrobots.

Het was voor veel Japanners een schok toen Sony in 2006 stopte met het produceren van de populaire AIBO-robothond. Daar kwam nog eens bij dat in 2014 de reserveonderdelen op raakten waardoor Sony genoodzaakt was ook de reparaties te staken. Nobuyuki Norimatsu voelde zich, als voormalig Sony-ingenieur, geroepen de duizenden AIBO-eigenaren bij te staan en begon een AIBO-kliniek.

De 59-jarige Norimatsu woont in de stad Chiba waar hij al een zaak had om uit de handel genomen gadgets te repareren. AIBO-reparaties werden toegevoegd in 2011 toen een oudere vrouw hem smeekte om haar huiselijke metgezel te repareren. Hij besloot het te doen en stond een tijd lang bekend als de enige man in leven die de mechanische viervoeters nog kon redden van de schroothoop.

Er ontstond een nieuw beroep, AIBO-doktor, dat nu een lucratief businessmodel is geworden. Inmiddels werken er hele teams fulltime aan AIBO-reparaties voor honderden euro's per hond. Zo is er het 'A FUN'-reparatiebedrijf gerund door Hiroshi Funabashi, een kennis van Norimatsu, waar veel mensen fulltime aan robothonden sleutelen. Er staan altijd tientallen AIBO's in de rij voor reparatie.
 

We moeten er heel zorgvuldig mee zijn en ik hoop dat we zo de mensen helpen om met de robot samen te leven.

Nobuyuki Norimatsu

Volgens Norimatsu is voor veel AIBO-eigenaren hun robothond echt een onderdeel van het gezin. Elke AIBO die zijn kliniek binnenkomt heeft een eigen karakter. Het is dan ook niet gek dat mensen er een hechte emotionele band mee ontwikkelen. Norimatsu ziet zich zelf dan ook meer als een dokter dan als reparateur. De honden worden met veel respect behandeld. Mocht een AIBO echt niet levensvatbaar blijken, dan krijgt de viervoeter een heuze uitvaart. Door middel van een boeddhistisch-ritueel wordt eerst de ziel vrijgelaten. In Japan worden robothonden van begin tot eind menswaardig behandeld.