Tegenlicht De Chinezen komen! (2/2) Neemt China Europa over? Dat is de vraag in deze uitzending van Tegenlicht. Met gesprekken met ondernemers, economen en politici over de kracht, macht en toekomst van de Chinese economie, en de effecten daarvan in Europa.
Tegenlicht Jeffrey's aanpak - Armoedebestrijders (2/2) Wat twintig jaar geleden nog onmogelijk leek, is vandaag de dag in 2005, wél haalbaar: het beëindigen van de ergste armoede op de wereld. Dit is tenminste de vaste overtuiging van de Amerikaanse ontwikkelingseconoom Jeffrey Sachs.
Tegenlicht Noreena's agenda - Armoedebestrijders (1/2) "Dat de G8 niet genoeg heeft opgeleverd, moeten we de politiek niet aan rekenen, maar slechts onszelf." Aldus U2 zanger Bono in Tegenlicht. Samen met econome en activiste Noreena Hertz analyseert hij hoe het staat met de bereidheid in de wereld om het armoedeprobleem blijvend aan te pakken.
Tegenlicht De geur van het paradijs (2/2) Vier jaar na de val van de Twin Towers lijkt West-Europa 'aan de beurt'. Ook Nederland houdt de adem in, het is eens te meer tijd om verdieping aan te brengen in onze kennis van de nieuwe vijand. Voor Tegenlicht reden om het tweeluik De geur van het paradijs te herhalen, dat in fraaie beelden op zoek gaat naar het voor ons zo uitheemse denken en geloven. Een denken en geloven dat inmiddels ...
Tegenlicht De media en de markt, de kijker en de macht Op 12 september 2005 buigt de Tweede Kamer zich over een nieuw omroepakkoord. Hoe ziet de toekomst van de publieke omroep eruit? Tegenlicht onderzoekt of in het in het omroepakkoord van 2005 voldoende waarborgen blijven bestaan voor inhoudelijk hoogstaande televisie.