Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social'
aan te vinken.
Waarom is dit nodig?
In Europa salon, afl. 28: 1968 - Amsterdam/Parijs/Berlijn
In Europa salon, afl. 28: 1968 - Amsterdam/Parijs/Berlijn
OVT 1 februari 2009 uur 1 (32 min)
Live vanuit studio Desmet met de ?In Europa Salon?. Gasten praten over gebeurtenissen in het jaar dat vanavond centraal staat in de aflevering van In Europa. Afl. 28: 1968 ? Amsterdam/Parijs/Berlijn Met Geert Mak; Wim Willems, auteur van o.a. Stadsblues, kroniek van de jaren zestig; en historicus Niek Pas.
Dit fragment is onderdeel van
Ovt
10.00-11.00:
Live vanuit studio Desmet met de ‘In Europa Salon’.
Gasten praten over gebeurtenissen in het jaar dat vanavond centraal staat in de aflevering van In Europa. Afl. 28: 1968 – Amsterdam/Parijs/Berlijn
Met Geert Mak; Wim Willems, auteur van o.a. Stadsblues, kroniek van de jaren zestig; en historicus Niek Pas.
Met de column van de schrijfster Nelleke Noordervliet
Aandacht voor de (post) koloniale biografie ‘Tropenlevens’, waarin de levens van tien vooraanstaande personen uit de Nederlandse (post) koloniale geschiedenis worden beschreven. Een gesprek met Wim Willems, biograaf van Tjalie Robinson, de stem van de Indische gemeenschap en oprichter van de Pasar Malam Besar.
11.00-12.00:
Sterrenkundige Vincent Icke over het plan van Britse en Italiaanse wetenschappers om Galileo Galilei (1564-1642) op te graven om DNA-testen op zijn overblijfselen te doen. Ze willen meer weten over de conditie van zijn ogen toen hij naar de hemel keek. Galilei leed mogelijk aan een oogziekte die zijn waarnemingen beïnvloedde en uiteindelijk leidde tot blindheid. Hoe kwam het nl. dat Galilei de ringen van Saturnus niet gezien heeft.
Vincent Icke vindt het grote onzin.
11.25 Het Spoor terug: De man achter Soeharto.
Een portret van Pater Joop Beek, die van 1938 tot zijn dood in 1983 in Indonesië verbleef. Als studentenpastor en later als directeur van de Mariacongregatie bouwde hij een geheim netwerk van volgelingen op. Na de mislukte coup in 1965 steunde hij generaal Soeharto en zorgde ervoor dat zijn katholieke volgelingen een machtsfactor van betekenis werden in diens Nieuwe Orde.
Samenstelling: Paul van der Gaag