Tekeshino is hot! Zowel onder de rauwe vleeseters in Ethiopië, als voor je slokdarm. Twijfelaars onder ons hoeven niet te kiezen met dit vurige drankje; het is firs, bier en wijn in één. Drink het bijvoorbeeld op een zwoele zomeravond in juli of augustus. Stukje rauw vlees erbij en je waant je voor even in Addis Abeba... En het is ook nog eens goed voor de stoelgang.

🕒5 min. bereiden

Bereidingswijze

Vul een kan met ijsblokjes. Halveer de limoenen en voeg ze toe. 

Om Tekeshino op Ethiopische wijze te maken gebruik je Bedele bier en Awasha wijn. Deze kunnen eventueel vervangen worden door lokale bier- en wijnsoorten, al garandeert dat niet dat het net zo lekker wordt als de originele variant. 

Voeg eerst de wijn toe, vervolgens de sprite en als laatste het bier. Gebruik de spatel om te mengen.

Wacht tien minuten totdat de drank goed koud is.

Schenk uit en ደጋፊዎች (proost!)

Ingedriënten

🍴 drank
👥 10 personen

Bedele bier 
Awash wijn
Sprite
IJsblokjes
Limoen
Spatel en grote kan

vervang de bier en wijn eventueel door een lokale variant

nog niet uitgekookt?