Het voorgerecht rillettes van gans komt uit aflevering 8 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met gans uit Akersloot.
Hier vind je het complete recept van het voorgerecht Rillettes van gans.
ingrediƫnten
- 1 kilo ganzenvlees
- 1 kilo buikvet van varken (vraag uw slager!)
- een paar takjes tijm, een blaadje of 3 laurier, zwarte peper en zout
- flinke scheut reuzel of ganzenvet
aan de slag
Snijd 1 kilo ganzenvlees (mag met bot) en 1 kilo buikvet van varken in stukken. Braad al het vlees met een paar takken tijm, wat laurier, royaal peper en zout in een flinke klont reuzel of ganzenvet aan in een zware pan met deksel. Doe het deksel op de pan, zet de pan op een sudderpitje en laat het 3 uur onder af en toe roeren stoven.
Verwijder daarna alle tijm, laurier en evt. botjes en draai het vlees fijn met een mixer. Breng het goed op smaak met zout en veel peper.
Vul brandschone potjes met de rillettes. Smelt voldoende (zeker 150 gram) reuzel in een klein pannetje en giet dat over de potjes uit. Druk de dekseltjes erop en laat het vet goed stollen. Bewaar rillettes op een koele plaats, het blijft best wel even goed.