Het voorgerecht rauwe palmkoolsalade met miso en kikkererwten komt uit aflevering 3 van het tweede seizoen van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met onder andere gefermenteerde vissaus, en palmkool van Wim.
Hier vind je het complete recept van het voorgerecht rauwe palmkoolsalade met miso en kikkererwten
ingrediƫnten voor de salade
- 300 g palmkool, grof gehakt
- ca. 200 g kikkererwten, uit blik of voorgekookt, uitgelekt en afgespoeld
- 1 el geroosterd sesamzaad
ingrediƫnten voor de dressing
- 2 tl rode miso
- 2 tl donkere agavesiroop
- 1,5 el citroensap
- 2 tl olijfolie
aan de slag
Was de kool en sla haar droog in een slacentrifuge. Meng de ingrediënten voor de dressing in een wijde kom. Schep de helft van de kool erdoor en masseer met schone handen de dressing erin tot de kool ietwat gaat slinken. Voeg dan de andere helft toe. Masseer de kool zeker twee minuten, tot het mooi zacht wordt en glanst. Roer de kikkerwten erdoor en laat de salade zeker 30 minuten tot zelfs een dag staan. Serveer bestrooid met kikkererwten.