Hier vind je het complete recept van het voorgerecht Gerookte makreelmousse.

Het voorgerecht gerookte makreelmousse komt uit aflevering 4 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met makreel uit Egmond aan Zee. Dit recept is geschikt voor 4 personen.

ingrediƫnten

  • 400 gr gerookte makreel
  • 200 gr mascarpone
  • de schil van ½ fijngehakte ingemaakte citroen
  • klein bosje dragon, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, zeer fijngehakt
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • klein bosje bronzen venkel of dille, fijngehakt
  • snuf (gerookte) paprikapoeder

ter garnering

verse rauwe bietjes in heel dunne schijfjes ( ook al lekker als ‘toastje’), dillegroen of bronzen dille, klaverzuring, gewone zuring: frisse zure kruiden. Citroenpartjes.

aan de slag

Verwijder het vel en de graten van de gerookte makreel. Doe de vis in stukken in een keukenmachine. Voeg de mascarpone en een paar blaadjes fijngehakte dragon toe. Pureer 20 seconden tot je een lekkere romige crème hebt. Breng op smaak met zout en peper.

Snij de bleekselderij heel erg klein. Doe de ingemaakte citroen, de rest van de dragon en de bleekselderij en bronzen venkel of dille bij de mousse in een grote kom. Meng kort. Breng op smaak met de rest van het citroensap en wat zout en peper. Bestrooi met (gerookt) paprikapoeder en schijfjes rauwe biet en nog wat mooie tuinkruiden Geef er de oatmelacakes / havermout-toastjes bij.

Gerookte makreelmousse

Aflevering 4: Makreel uit Egmond aan Zee