In de achtste aflevering van het tweede seizoen van Koken met Van Boven maakt Yvette een heerlijke Irish stew van schapenvlees uit Warnsveld.

schapenvlees uit warnsveld

Schaapsherders leefden voornamelijk van de opbrengst van schapenmest. Met de komst van kunstmest is het ambacht van schaapsherder een uitstervend beroep geworden. Yvette gaat op pad met Maarten van Baaren, een schaapsherder wiens 225 schapen ons landschap begrazen. Ze zorgen niet alleen voor een mooi toeristisch plaatje maar voorkomen ook dat de heide geen bos wordt en zorgen er zo voor dat er een grote variatie aan planten en dieren blijft bestaan. Yvette betaalt een goede prijs voor het eerlijke schapenvlees en maakt een heerlijke Irish stew. Een typische Iers gerecht dat op elke menukaart te vinden is en overal weer anders is. De groenten in de stew zijn in de kleuren van de Ierse vlag: oranje wortel, witte pastinaak en groene prei. Alles wordt afgeblust met Guinness beer. Maar dat is vloeken in de Ierse kerk.

recepten

fragmenten