De ruzie tussen Europa en Italië over de Italiaanse begroting domineert het nieuws: de Italiaanse regering wil volgens Brussel teveel geld uitgeven. Maar dat is hard nodig, zegt Italië, om wat aan de armoede te doen van gepensioneerden en mensen in de bijstand. En armoede is een reëel probleem in het land. Niet alleen voor gepensioneerden of werklozen, maar ook voor de ongeveer 800.000 duizend Italiaanse vaders die door hun echtscheiding in de financiële problemen zijn geraakt.. Correspondent Angelo van Schaik zocht de gescheiden Michele Mangiacotti op, die nu in zijn auto slaapt.
In onze wekelijkse bulletin kiezen wij voor u spraakmakende items en reportages van de afgelopen week.
Gescheiden Italiaanse man moet slapen in de auto
Colombiaans advies voor Mark Rutte
Komende zondag reizen premier Marke Rutte en twee ministers naar Colombia voor een handelsmissie met in hun kielzog meer dan honderd bedrijven. Dat gebeurt op een moment dat het geweld in het land toeneemt. Aan de lopende band worden activisten vermoord en duizenden mensen slaan op de vlucht. Zitten de Colombianen in die situatie wel te wachten op Nederlandse zakenmensen? Collega Edwin Koopman zocht het uit.
Sahara: de nieuwe zuidgrens van Europa
Wat vreten wij Europeanen allemaal uit in de Sahara? De grote woestijn van Afrika is onze nieuwe zuidgrens geworden waar migratie en terreur bestreden worden. Correspondent Bram Vermeulen reisde va Mauritanië tot aan Soedan om te kijken wat de bewoners van die buitenlandse bemoeienis vinden.
De centen van de Turkije-deal
Drie miljard euro heeft de Europese Unie tot nu toe uitgegeven aan de 'Turkije-deal': de afspraak dat Turkije in ruil voor dat geld een einde maakte aan de stroom van - vooral Syrische - vluchtelingen uit dat land. En het geld zou besteed worden om de inmiddels bijna vier miljoen vluchtelingen in Turkije op te vangen.De Europese Rekenkamer, die toeziet op de uitgaven van de Europese Unie, heeft gekeken naar die Turkije-deal. Alex Brenninkmeijer is lid van de Rekenkamer.