Taarten van Abel: Niks Meer Aan Doen!

hamburgercakes

Heb je lekkere trek, maar kan je niet kiezen tussen zoetigheid en een snelle, hartige hap?  Kies voor allebei en maak deze overheerlijke ‘Taarten van Abel’-hamburgercakes!

Ingrediënten

  • goudgele cupcakes
  • donkerbruine cupcakes
  • gele fondant
  • rode fondant
  • groene fondant

Overige benodigdheden

  • Uitsteekvormpjes
  • Vlaggetjes
  • Spuitkop
  • Rollertje
  • Mesje

Stap 1

Voor deze hamburgercakes maak je het beleg van fondant. Pak een stuk groene fondant en rol dit uit tot het mooi dun is. Gebruik een uitsteekvormpje om drie rondjes uit het fondant te halen. Pak de rondjes en kneed de randjes lichtjes, totdat ze er uit zien als slablaadjes. Leg je ‘slablaadjes’ aan de kant en rol de gele fondant uit. Gebruik het mesje of het spateltje om vier rechthoekjes uit de fondant te snijden. Pak dan de spuitkop en druk hiermee kleine rondjes uit de fondant, zodat je fondant-rechthoekjes op gatenkaas lijken. Friemel de uitgedrukte rondjes uit het fondant met het mesje en leg je plakjes ‘kaas’ aan de kant.

Stap 2

Rol nu de rode fondant uit en gebruik opnieuw uitsteekvormpjes om rondjes uit het fondant te halen. Gebruik je spateltje om inkepingen te drukken in de rondjes, waardoor het fondant er uit gaat zien als tomaatjes. Het fondant-beleg is nu klaar. Leg de ‘tomaatjes’ aan de kant en pak de cupcakes er bij! Pak als eerste de goudgele cupcakes en snij deze horizontaal door midden. Dit is je hamburgerbroodje. Uit de donkerbruine cupcakes maak je de burger. Snij deze ook horizontaal, in drie delen. Gebruik dan een uitsteekvormpje om de ‘burger’ mooi rond te maken.

Stap 3

Nu je alle ingrediënten hebt, kan je je hamburger in elkaar zetten. Een goede hamburger heeft onderop sla, daarop de burger, daarop de kaas en tenslotte de tomaat. Steek er een vlaggetje in om de burger helemaal af te maken. Ready to serve! 

Niks meer aan doen!