Willem Voogd: ‘We gaan uitzoeken wat er in je favoriete eten zit. Pieter zoekt de ingrediënten op en dan knutselen we het bij mij in de keuken in elkaar. Nou ja, het is meer een schuur met een werkbank, waar we alles gebruiken wat we kunnen vinden.’
Pieter Hulst: ‘Ik ga bijvoorbeeld naar het slachthuis om varkensbotten en varkenshuid op te halen, voor de gelatine die in drop zit. En we gaan salmiak maken met zoutzuur. Dat is normaal gesproken hartstikke giftig, maar als je er ammoniak bij doet, dan heb je ineens salmiak. Het is echt te gek.’
Willem: ‘Zo maken we onder andere chocozoenen, chips en knakworstjes.’
Pieter: ‘Dat is goed om te doen, want vaak heb je geen idee van wat je zomaar in je mond stopt. Ik kijk bijvoorbeeld nooit meer op dezelfde manier naar knakworstjes.’
De proefkeuken
keukenprinsen
Wat stop je eigenlijk in je mond als een dropje eet? Pieter Hulst en Willem Voogd zoeken het uit in De proefkeuken.
Wat hadden jullie niet verwacht?
Pieter: ‘Dat er zo’n gedoe achter eten zit, haha.’
Willem: ‘Het is ontzettend veel werk. En het verbaasde me wel dat alles wat ze in een fabriek maken, je ook best zelf kan maken. Naar de supermarkt gaan is alleen een stuk sneller.’
Pieter: ‘Ik ben ook nog geen dag schoon thuis gekomen. Gisteren zat ik bijvoorbeeld nog onder met struisvogelei. Die hebben we met een slijptol open moeten maken, want met een hamer lukte dat gewoon niet.’
Willem: ‘In bijna elk onderwerp zat ook wel iets dat ik niet had verwacht. Wist je bijvoorbeeld dat kaas gemaakt wordt met kalfsmaag? Nee, ik heb tijdens de opnames geen plakje kaas meer gegeten. Daarna wel weer gewoon hoor, ik eet alles wat je voor me op tafel zet.’
Ook als Pieter voor je kookt?
Willem: ‘Nou, ik denk dat ik hem dan liever bij mij uitnodig dan andersom.’
Pieter: ‘Ja, als ’ie afhaalt zeker, haha. Lijkt me gezellig.’