En: Amy-Jane Gielen, Edwin Bakker, Gabi van Driem, Peter Plasman, Jeroen Smit

Deze week in Buitenhof

Arrestatie terreurverdachten

In Buitenhof: een gesprek naar aanleiding van de arrestatie van 7 terreurverdachten afgelopen donderdag. Nederland is daarmee volgens Justitie ontkomen aan een zware terroristische aanslag. Drie van de 7 opgepakte verdachten waren al eerder in beeld bij Justitie. Hoe effectief zijn de deradicaliseringsprogramma’s eigenlijk? In de studio: hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme Edwin Bakker en deradicaliseringsexpert Amy-Jane Gielen.

Beluister hier het interview met ex-terrorist Jason Walters in Argos.

Lodewijk Asscher

Een gesprek met PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher over de omstreden plannen om scheefwonen tegen te gaan. En over het uitblijven van succes voor zijn partij, die maar stil blijft staan in de peilingen. Is de PvdA wel links genoeg?

#MeToo

Bijna elke week is er wel een nieuwe #MeToo-affaire. Deze week vond de emotionele hoorzitting plaats rond de benoeming van de nieuwe Amerikaanse opperrechter, die wordt beschuldigd van seksueel wangedrag tijdens zijn schooltijd. Is de discussie niet aan het ontsporen? En wat is de rol van de media? Een debat tussen twee advocaten: Gabi van Driem en Peter Plasman.

Schuim en As

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte