En: Gianluca Codagnone, Ester Gould, Froukje de Jonge, Nadja Jungmann, Ann Demeester

Deze week in Buitenhof

MH17 en Rusland

De aansprakelijkheidsstelling van Rusland door Nederland vanwege het neerhalen van de MH17 gaat een slepende zaak worden. Heeft de juridische actie van Nederland tegen het machtige Rusland enige kans van slagen? Topjurist Mischa Wladimiroff - gespecialiseerd in internationaal recht - wikt en weegt en geeft een afgewogen oordeel over de aansprakelijkheidsstelling. Wladimiroff bespreekt de vraag of de aansprakelijkheidsstelling een eventueel strafproces tegen de daders in de weg kan staan. Een interview over waarheidsvinding, gerechtigheid en genoegdoening aan de nabestaanden van vlucht MH17.

Italië

Nervositeit op de Europese financiële markten. Deze week schoven de Vijfsterrenbeweging en de Lega de onbekende advocaat Giuseppe Conte naar voren als premierskandidaat. Conte mag namens de twee populistische partijen een nieuwe regering vormen. Belangrijke vraag die Europa en de financiële wereld bezighoudt: wie wordt de nieuwe Italiaanse minister van Financiën? In Buitenhof een gesprek met de Italiaanse investeerder Gianluca Codagnone, directeur van de investeringsbank Fidentiis Equities.

Schulden

Fikse schulden: maar liefst 1,4 miljoen huishoudens hebben ermee te maken. En een grote groep Nederlanders loopt het risico om in de schulden terecht te komen. Dat moet anders, vindt staatssecretaris Tamara van Ark. En daarom lanceerde zij deze week een plan om mensen met schuldenproblemen te helpen. Maar gaan haar ideeën werken? In Buitenhof: CDA-wethouder in Almere Froukje de Jonge, Ester Gould, een van de makers van de veelgeprezen documentaireserie Schuldig, en Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso aan de Hogeschool Utrecht.

Schuim & As

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte