Aflevering 1 - 5 januari
Herman Koch is te gast vanwege zijn roman ‘Luchtplaats’. Daarin komt Simon Hanson, een schrijver van internationale bestsellers, in contact met een zware crimineel die zijn weekendverlof bij de schrijver thuis doorbrengt. Wat volgt is een spannend verhaal over familie, vriendschap, wraak en verraad. En Lize Spit vertelt over haar boek ‘Autobiografie van mijn lichaam’, waarin een dochter niet alleen haar moeizame relatie met haar moeder probeert te begrijpen, maar ook de verstoorde relatie tot haar eigen lichaam.
Aflevering 2 - 12 januari
Peter Terrin vertelt over zijn roman ‘Nog lang geen winter’, waarin een man met zijn dochter naar Italië gaat om de as van zijn vrouw te verstrooien. Het is het begin van een expeditie die uiteindelijk de vraag oproept: in welk leven hoor ik thuis? En Jilt Jorritsma is te gast naar aanleiding van zijn roman ‘Autopsie’. Daarin zetten twee zussen hun vraagtekens bij het plotselinge overlijden van hun zus Mette. Terwijl ze dichter bij de waarheid denken te komen, worden ze gedwongen om hun eigen problemen onder ogen te komen.
Aflevering 3 - 19 januari
Ontdekkingsreiziger Arita Baaijens reisde jarenlang door de Afrikaanse woestijn en door de steppen in Azië. Ditmaal verkent ze de grenzen van de Noordzee. In Nederland wordt de zee vooral als economisch wingebied gezien, maar wat wil de zee eigenlijk zelf? Haar boek ‘In gesprek met de Noordzee’ gaat over de vraag of mens en zee elkaar verstaan. Verder vertelt Mira Aluç over ‘Sprokkelaars’, een roman waarin ze vragen stelt over identiteit, klasse en werk en over een door keuzestress verlamde generatie. Bovenal schetst ze een portret van mensen in een schemerwereld.
Aflevering 4 - 26 januari
Ingmar Heytze is te gast naar aanleiding van zijn bundel ‘Postkamer’, een verzameling brieven in dichtvorm gericht aan wezens, dingen en begrippen. Zelden kroop een dichter in één bundel in zoveel verschillende huiden, want wie je een brief schrijft ben je zelf: van boodschappenlijstje tot spam, van dreigmail tot verlanglijst, van afscheidsbrief tot dwangbevel. En Manon Uphoff vertelt over haar verhalenbundel ‘Laat me binnen’. Drie verhalen waarin de personages in een aangetaste wereld naar een plek zoeken waar vrijheid en zorg voor een ander naast elkaar kunnen bestaan.