Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social'
aan te vinken.
Waarom is dit nodig?
Menu uit de beerput
Menu uit de beerput
Wat aten gewone en minder gewone Nederlanders in de Gouden Eeuw? Overblijfselen van de uitwerpselen van onze vroegmoderne voorouders verraden alles over hun menu en lievelingskostje. Archeologe Merit Hondelink dook in beerputten uit de zestiende en zeventiende eeuw en komt vertellen wat ze daar aantrof.
Dit fragment is onderdeel van
OVT
In deze aflevering duiken we tijdens het eerste uur in de geschiedenis van het vliegtroostdier, onderzoeken we de Nederlandse betrokkenheid bij illegale adopties in de jaren zeventig en tachtig, kiezen we de beste Mary Poppins en leren we over de Nederlander die aan de wieg stond van de allereerste Engelse kookschool kennen. In het tweede uur duiken we in beerputten om achter de eetgewoontes uit de zestiende en zeventiende eeuw te komen, bespreekt Wim Berkelaar de historische boeken van deze maand en luistert u naar de laatste aflevering van het tweede seizoen van Tijdsgeest. De column is deze week van John Jansen van Galen.